Taustatietoa

 

Taustatietoa

 

 Olavi Mäkelä

s.1943 Isojoella

Olen toiminut vuosina 1963-87 sosiaalitoimen laitosjohtajan tehtävissä, lastenkodin, alkoholistihuoltolan, vanhainkodin johtajana, mielisairaanhoitajana psykiatrisissa sairaaloissa sekä alkoholitarkastajana, vapaaehtoisena työntekijänä SOS-puhelinpalvelussa, SPR-ystäväpalvelussa kouluttajana, lasten sijaisvanhempien tukihenkilönä, sekä monissa valtakunnallisissa sosiaalihuollon monivuotisisssa projekteissa. Kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen jäsenenä sekä kulttuurilautakunnan puheenjohtajana ym ym jne

 

Vuodesta 1988 alkaen olen toiminut myös paperinvalmistuksen kouluttajana Ylä-Savon instituutin, Kuopion yliopiston sekä lukuisten opistojen ja yhteisöjen järjestämillä kursseilla.

Korkean teknologian säätiö on vuosina 1992 ja 1999 myöntänyt minulle arvostetut tunnustusapurahat kotimaisten kuitujen hyväksikäytöstä taiteessa sekä käsityönä valmistettavan paperin valmistuksessa. Tekemästäni taiteesta olen pitänyt n. 40 näyttelyä ja niistä on tehty yli 60 koko- tai puolensivun lehtiartikkelia. Arvostelut ovat olleet kaikissa rohkaisevan lämpimät

Patentti- ja rekisterihallitus on myöntänyt 15.12.2000 patentin keksinnölle Resistiivinen laskostettu diskreetti jänniteanturi sähkövoimatekniikan jännitteisten virtateiden läpivientityyppisiin rakenteisiin. Ja uutena 29.01.2010 hyväksytty patentti keksinnölle ”epäpuhtauksien poisto-kokonaisuus tasomaisista kuiduista”

 

Vuosina 1988- 2010 aikana olen Jumalan johdatuksessa kulkenut kutsuttuna julistajana  Suomessa ja Ruotsissa yli 500 tilasuudessa. Jumalanpalveluksissa pitänyt saarnoja ja osallistunut ehtoollisen jakoon sekä sielunhoitotehtäviin. Viimeiset vuodet minulla oli myöskin varoittajan tehtävä.  ( Lue viimeksimainitusta lisää lippukuvan yläpuolelta)

Tervetuloa sivuilleni,ihmeelliselle luku ja kuvamatkalle jossa kerron sinulle Jumalan johdatuksista.  

Minulta on ilmestynyt kaksi romaania: ”Unohdettu osoite” vuonna 1981 (loppuunmyyty) ja ”Mitä itket Suomen tyttö” -kirja vuonna 2001 on puhutellut lukijaa niin että monet ovat tilanneet sen heti sukulaisilleen tai ystävilleen.